Choď na obsah Choď na menu
 


nepečene sladkosti

13. 10. 2011

 

Ingrediencie

  • 2 ks medových plátov
  • 3 Zlaté klasy
  • 1,5 l ríbezľového džúsu
  • 9 lyžíc kryštálového cukru
  • piškóty
  • jahody a príp. šľahačka

Postup

Najskor si urobíme plnku zo Zlatých klasov, džúsu a kryštálového cukru. Na pláty vylejeme polovicu plnky, poukladáme piškóty a ovocie a nalejeme druhú polovicu. A potom dáme do chladničky. Po vychladnutí môžeme ozdobiť šľahačkou.
 

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 2 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do perníka
  • pol prášku do pečiva
  • na ozdobu: čokoládová poleva tmavá
  • biela čokoláda
  • farebná ryža hnedo-biela

Postup

Do väčšej misy dajte polohrubú múku, pridajte cukor, mlieko, olej, vajíčka, prášok do perníka, polovičku prášku do pečiva a dobre zamiešajte. Na záver ešte pridajte dve lyžice kakaového prášku. Do formy na muffiny povladajne papierové košíčky. Do 2/3 každého košička dajte cesto a upečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Tieto muffiny si potom môžete podľa vlastnej fantázie ozdobiť. Tip na ozdobu: Upečené muffiny"potiahnite" hrušou vrstvou čokolády, ktorá by nemala byť moc riedka, aby nestekala. Obliate muffiny nechajte stuhnúť.

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 2 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do perníka
  • pol prášku do pečiva
  • na ozdobu: čokoládová poleva tmavá
  • biela čokoláda
  • farebná ryža hnedo-biela

Postup

Do väčšej misy dajte polohrubú múku, pridajte cukor, mlieko, olej, vajíčka, prášok do perníka, polovičku prášku do pečiva a dobre zamiešajte. Na záver ešte pridajte dve lyžice kakaového prášku. Do formy na muffiny povladajne papierové košíčky. Do 2/3 každého košička dajte cesto a upečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Tieto muffiny si potom môžete podľa vlastnej fantázie ozdobiť. Tip na ozdobu: Upečené muffiny"potiahnite" hrušou vrstvou čokolády, ktorá by nemala byť moc riedka, aby nestekala. Obliate muffiny nechajte stuhnúť.
 
zZdroj: centrum.sk - recepty
 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.